Čekankový sirup Originál je novinkou na trhu sladidel.
Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5.
Čekankový sirup, na rozdíl od jiných sirupů s vysokým obsahem fruktózy, jako je například sirup javorový, agávový apod., fruktózu téměř neobsahuje. Fruktóza (neboli ovocný cukr) je monosacharid, který má dle nových studií vliv na rozvoj poruch metabolizmu tuků, což přispívá k onemocnění jater, vzniku hypertenze a zánětlivých reakcí v těle. Vysoké dávky fruktózy mohou zvyšovat riziko aterosklerózy. Fruktóza také podporuje chuť k jídlu, takže zvýšená konzumace fruktózy může být považována za jednu z možných příčin současné epidemie obezity. Odbornou veřejností proto přestávají být sladidla s vysokým obsahem fruktózy doporučována jako vhodná náhrada cukru.
Čekankový sirup Originál obsahuje jen 5% sacharidů, což je 10-15x méně než obsahuje agávový sirup a javorový sirup.
Čekankový sirup Originál lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.... více zde >>
Přednáška Ing.Macha, CSc. květen 2018 o výhodách čekankového sirupu.
Více informací na www.cekankovysirup.cz.
Čekankový sirup Originál je novinkou na trhu sladidel.
Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5.
Čekankový sirup, na rozdíl od jiných sirupů s vysokým obsahem fruktózy, jako je například sirup javorový, agávový apod., fruktózu téměř neobsahuje. Fruktóza (neboli ovocný cukr) je monosacharid, který má dle nových studií vliv na rozvoj poruch metabolizmu tuků, což přispívá k onemocnění jater, vzniku hypertenze a zánětlivých reakcí v těle. Vysoké dávky fruktózy mohou zvyšovat riziko aterosklerózy. Fruktóza také podporuje chuť k jídlu, takže zvýšená konzumace fruktózy může být považována za jednu z možných příčin současné epidemie obezity. Odbornou veřejností proto přestávají být sladidla s vysokým obsahem fruktózy doporučována jako vhodná náhrada cukru.
Čekankový sirup Originál obsahuje jen 5% sacharidů, což je 10-15x méně než obsahuje agávový sirup a javorový sirup.
Čekankový sirup Originál lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost sirup je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk! Takže sirup nepřináší jen snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent!
Obsahuje až o 95% méně cukru a 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodný pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu originál vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelném užívání takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob.
Dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku.
Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačních látek, bez soli, s vysokým obsahem vlákniny, se sníženou energetickou hodnotou.
Stolní sladidlo na bázi extraktu z čekanky a sukralózy.
Složení: extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%).
Doporučené dávkování 10-20g denně. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky.
Uchovávejte v temnu a chladu.
Vyrobeno v České republice.
<< Skrýt popis
Více informací na www.cekankovysirup.cz.