zbývá za 1 199 Kč
PODZIMNÍ ŠTRŮDL
recept od: Tichovy dobroty https://www.facebook.com/Tichovy-dobroty-372352062962109/
Těsto:
- 150 g hladké špaldové mouky
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 250 g tuku
- 100 ml studené vody
- 2 lžičky octa
- špetka soli
- troška vanilky
Krém:
- 1 pudink
- mléko
- Čekankový sirup
- tvaroh
Šlehačka:
- 200 ml šlehačky
- rumová tresť
- Čekankový sirup
- 250 g tvarohu
Dýňové pyré:
- vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet. Nejlepší je nechat za nás pracovat robota:)
- Pudink uvaříme dle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh.
- Šlahačku vyšleháme a pak přidáme tresť, sirup a tvaroh a vyšleháme. Dáme do chladu.
- Těsto vyválíme a naplníme štrůdl pudinkem pudinkem a dýní.
- Pečeme cca 45 minut. Podáváme "pocukrované" proteinem a se šlehačkou.