Hubněte zdravě a s chutí
Hubněte zdravě a s chutí
Bonbon boutique
Sladké pokušení
Dle značek

KVÁSKOVÉ KOLÁČKY

recept od: studiotana.cz 

Těsto:

  • 200g  jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 100g tapiokové mouky
  • 70g másla
  • 50g čekankového sirupu
  • 1 lžíce žitného kvásku (kvásek dokrmit špaldovou moukou, kdy asi po třech hodinách začne dělat bublinky, ale rozkvas může trvat i déle)
  • 1 kávová lžička sušeného žloutku
  • trocha soli, citronová kůra, čerstvá vanilka

Těsto zaděláme tak, aby bylo vláčné a nebylo tuhé (množství mléka záleží na druhu mouky). Nechám vykynout (chová se jinak než s droždím, proces trvá déle a když začne být těsto aktivní, nesmí překynout) a lžící tvořím stejnoměrné bochánky, které plním tvarohovou náplní.

Náplň:

  • 250g tvarohu
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžíce sušeného bílku
  • vanilkový lusk

Koláčky zabalíme a dáme na plech potřený olejem. Do středu uděláme dolíček a vkládáme domácí, pikantnější marmeládu bez cukru (rybízová, zahradní směs, černý jeřáb s jablkem, nebo švestková povidla) a potíráme rozpuštěným máslem

Drobenka:

  • 50g celozrnné špaldové mouky
  • 20g másla
  • 1 lžička Erythritolu

Pečeme na 200°C a v průběhu pečení koláčky ještě jednou potřeme máslem. Před podáváním můžeme ještě posypat stévií.

TIP:

Jedno balení Erythritolu můžeme mít v zásobě jako vanilkový cukr.

Jednoduše do něj přidám rozkrojený kousek vanilkového lusku.


Kváskové koláčky