zbývá za 1 199 Kč
BEZLEPKOVÉ ČEKANKOVÉ MUFFINY
BEZLEPKOVÉ ČEKANKOVÉ MUFFINY
Ingredience:
- 4 vejce
- 70g mandlové mouky
- 150g kokosové mouky
- 30g mouky z vlašských ořechů
- 2x prášek do pečiva
- 4 PL Čekankového sirupu Originál
- 1 dcl slunečnicového oleje
- ½ kg jablek
- skořice
- čokoláda Frankonie – no sugar added
Postup:
- Na jemném struhadle si nastrouháme jablíčka
- Vyšleháme vejce a za stálého míchání přidáme prosátou mouku spolu s prášky do pečiva, Čekankový sirup, olej a skořici
- Nakonec do těsta zamícháme nastrouhané jablíčka a nasekanou čokoládu
- Formu na muffiny vyložíme košíčky, které naplníme těstem a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Hotové muffiny poznáte jednoduše – musí jim vyběhnout čepičky a vršek lehce zlátnout. Pro jistotu do nich můžete píchnout špejlí. Pokud už se těsto na dřívko nelepí, je hotovo.
- Po upečení ještě doporučujeme udělat polevu z rozpuštěné Frankonia čokolády
V receptu použito:
Mandlová mouka:https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/mouka-mandlova-800g-detail
Kokosová BIO mouka: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/mouka-kokosova-bio-900g-detail
BIO vlašské ořechy: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/bionuta-bio-vlasske-orechy-150-g-detail
Čekankový sirup Originál: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/cekankovy-sirup-original-1-2c2kg-detail
BIO slunečnicový olej: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/slunecnicovy-olej-bio-detail
BIO mletá skořice: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/skorice-mleta-bio-200-g-detail
Frankonia čokoláda: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/vyhledavani/?search=true&keyword=fra