zbývá za 1 199 Kč


BEZLEPKOVÉ ČEKANKOVÉ MUFFINY

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 70g mandlové mouky
  • 150g kokosové mouky
  • 30g mouky z vlašských ořechů
  • 2x prášek do pečiva
  • 4 PL Čekankového sirupu Originál
  • 1 dcl slunečnicového oleje
  • ½ kg jablek
  • skořice
  • čokoláda Frankonie – no sugar added

Postup:

  1. Na jemném struhadle si nastrouháme jablíčka
  2. Vyšleháme vejce a za stálého míchání přidáme prosátou mouku spolu s prášky do pečiva, Čekankový sirup, olej a skořici
  3. Nakonec do těsta zamícháme nastrouhané jablíčka a nasekanou čokoládu
  4. Formu na muffiny vyložíme košíčky, které naplníme těstem a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Hotové muffiny poznáte jednoduše – musí jim vyběhnout čepičky a vršek lehce zlátnout. Pro jistotu do nich můžete píchnout špejlí. Pokud už se těsto na dřívko nelepí, je hotovo.
  5. Po upečení ještě doporučujeme udělat polevu z rozpuštěné Frankonia čokolády

    WhatsApp Image 2019 11 10 at 19.20.16

 

V receptu použito: 

Mandlová mouka:https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/mouka-mandlova-800g-detail

Kokosová BIO mouka: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/mouka-kokosova-bio-900g-detail

BIO vlašské ořechy: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/bionuta-bio-vlasske-orechy-150-g-detail

Čekankový sirup Originál: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/cekankovy-sirup-original-1-2c2kg-detail

BIO slunečnicový olej: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/slunecnicovy-olej-bio-detail

BIO mletá skořice: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/skorice-mleta-bio-200-g-detail

Frankonia čokoláda: https://www.eshop.kaumy.cz/e-shop/vyhledavani/?search=true&keyword=fra