zbývá za 1 199 Kč


VĚNEČKY S TAPIOKOVÝM KRÉMEM

recept od: www.studiotana.cz

VĚNEČKY

  • 320ml vody
  • 100g másla
  • špetka soli
  • 250g hladké špaldové mouky
  • 5-6 vajec

Vodu, máslo a sůl dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a hrnec odstavíme. Do hrnce přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto bez hrudek.

Poté mícháme ještě alespoň dvě minuty, aby se odpařila přebytečná voda.

Do vychladnutého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém.

Zdobícím sáčkem se špičkou poté tvoříme na pečící papír kolečka a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 30 minut. Pozor, neotevírejte troubu!

KRÉM

Tapiokovou mouku, mléko, Čekankový sirup a vanilku smícháme dohromady a vaříme na mírném ohni na hustou kaši. Rum přidáme až ke konci, konzervujeme krém alkoholem.

Jakmile kaše vychladne, začneme ji šlehat a postupně přidáváme 250g změklého másla a celou směs tak vyšleháme. Pokud krém nechceme použít na zdobení jiného cukroví, můžeme jej udělat pouze z třetinové dávky, nebo udělat více těsta na vosí úly.

*** Vychladlé věnečky rozřízneme na půl a zdobícím sáčkem plníme krémem. Před podáváním přidám na krém ještě šlehačku. ***

věnečky