zbývá za 1 199 Kč
Bezlepkové větrníky
recept připravil: www.studiotana.cz
odpalované těsto:
- 150ml vody
- 50g másla
- svaříme a odstavíme z plotny a přidáme
- 80g Mandlové mouky 4SLIM
- 40g Tapiokové mouky 4SLIM
- vymícháme do hladka, vrátíme na plotnu a odpalujeme cca 3 minuty
Těsto necháme vychladnout, rozmícháme šlehačem a postupně zašleháváme 2 vejce.
Naplníme stříkací sáček, a stříkáme na plech s pečícím papírem 3-4 větrníky.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 25 minut. Při pečení neotevíráme troubu!
Po upečení rozřízneme napůl, abychom mohli těsto naplnit.
náplň:
- 1/2 smetany ke šlehání
- 2 lžíce BIOnuta lískooříšková - čekanková
- šlehačku vyšleháme a spojíme spolu s BIOnutou
- 1/2 smetany ke šlehání - druhou půlku smetany vyšleháme a již nesladíme
Vzniknou nám tak dvě náplně - jedna s BIOnutou, jedna čistě šlehačková. Pokud chceme náplň ještě více sladkou, dosladíme Čekankovým sirupem.
poleva:
- lžíce smetany
- 2 lžíc BIOnuta mandlová - čekanková
- lžíci smetany rozehřejeme spolu s BIOnutou, potřeme vršky větrníků a necháme vychladnout